Melírovaný korpus
29. 1. 2013
Ľahký, nadýchaný, chutný a pekne vyzerajúci korpus:)
- 4 vajíčka, 240g práš. cukru, 1 vanilkový cukor, 150ml oleja, 100ml vlažnej vody alebo mlieka, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 2 pol. lyžice kakaa
- zo 4 bilekov a štipky soli si urobíme tuhý sneh, 4 žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vanil, cukrom - miešame 2 minutky, prídame olej a vodu - 1min, hladkú múku zmiešame s práš. do pečiva a pridáme do hmoty, potom zľahka už len metličkou!!! pridáme sneh - miešam jedným smerom.
- na spodok tortovnice si dáme papier na pečenie, trúbu vyhrejeme na 200 stupňov Celzia, 1/3 hmoty dáme do druhej misky a zľahka primiešame kakao, lyžicou naberáme z vanilkovej bledej hmoty dáme vždy do stredu tortovnice a nato zas lyžicu kakaovej hmoty - vždy do stredu- hmota sa bude rozlievať pekne ku okraju. Lyžicou docielime kruhy tenučké, ak sa nám nechce:) môžeme to robiť žufankou - kruhy budú väčšie - chuť rovnaká:)
- moja malá vychytávka - mám rada zmenu, keď väčšinou sa recepty nemenia:) - celú vanilkovú bledú hmotu vylejem do stredu tortovnice a nato celú čokoládovú - samozrejme vždy do stredu!! - a tu si môžete vybrať či chcete viac kakaový či viac bledý korpus - vyzerá to zaujmavo pri krájaní, určite zaujme!:):)
- jemne potrasiem tortovnicou na zarovnanie hmoty a dáme do trúby, pečiem tak 10minút a kým hmota nenaberie na objeme a potom dopekám na 180 - 170 stupňov Celzia, keď vidím, že vrch hnedne a nemal by:) dám nato papier na pečenie a dopečiem:)
- určite budete spokojné - nielen s chuťou ale aj vzhľadom:):)
- tento korpus robím rada v kombinácii so šľahačkovou plnkou a ovocím:):
- prajem dobrú chuť:):)
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.